Jadłospis
| 03.11.2025 08:57 | |||||||
| JADŁOSPIS | |||||||
| dzieci przedszkole | |||||||
| posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
| poniedziałek, 3 listopada 2025 | |||||||
| ► | śniadanie | ||||||
| ● | kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym,masłem | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | ogórek kiszony | 1 x 100g | |||||
| ● | herbata z dzikiej róży | 1 x 150g | |||||
| ● | kawa zbożowa" anatol' na mleku | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | barszcz biały z ryżem | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | łazanki z kapustą i boczkiem wędzonym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
| ► | podwieczorek | ||||||
| ● | mus warzywo-owoce | 1 x 100g | |||||
| wtorek, 4 listopada 2025 | |||||||
| ► | śniadanie | ||||||
| ● | bułka grahamka i kajzerka z masłem, serem żółtym | 1 x 120g | |||||
| ● | pomidory. ogórki, kiełki | 1 x 100g | |||||
| ● | herbata owocowa-malina z żurawiną | 1 x 100g | |||||
| ● | kakao na mleku | 1 x 150g | Mleko | ||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | kotlet drobiowy panierowany w bułce tartej | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
| ● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ● | surówka z sałaty lodowej z kukurydzą ,ogórkiem ,koperkiem i oliwą z oliwek | 1 x 100g | |||||
| ● | kompot wieloowocowy | 1 x 200g | |||||
| ► | podwieczorek | ||||||
| ● | banany | 1 x 200g | |||||
| środa, 5 listopada 2025 | |||||||
| ► | śniadanie | ||||||
| ● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem ,kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, ogórek, sałata zielona, | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | herbata z cytryną | 1 x 200g | |||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z makaronem | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | kluski na parze z musem truskawkowym ,masłem i cukrem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
| ● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
| ► | podwieczorek | ||||||
| ● | jogurt brzoskwiniowy | 1 x 150g | Mleko | ||||
| czwartek, 6 listopada 2025 | |||||||
| ► | śniadanie | ||||||
| ● | kanapki z masłem z pastą z makreli w pomidorach ,herbata z sokiem i kawa zbożowa | 1,5 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Ryby | ||||
| ● | pomidory. ogórki, kiełki | 1 x 100g | |||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | zupa ziemniaczana na wędzonce | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | ogórek kiszony | 1 x 100g | |||||
| ● | kompot wieloowocowy | 1 x 200g | |||||
| ► | podwieczorek | ||||||
| ● | suszone chipsy z jabłka | 1 x 100g | Dwutlenek siarki i siarczany | ||||
| ● | soczek pomarańczowy | 1 x 200g | |||||
| piątek, 7 listopada 2025 | |||||||
| ► | śniadanie | ||||||
| ● | płatki ryżowe na mleku | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, dżemem truskawkowym | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | herbata owocowa-malina z żurawiną | 1 x 100g | |||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | zupa koperkowa z makaronem na wywarze drobiowym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | filet rybny "miruna" panierowana w bułce tartej | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Ryby | ||||
| ● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ● | marchewka duszona na masełku | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
| ► | podwieczorek | ||||||
| ● | galaretka owocowa | 1 x 100g | |||||
| dzieci szkoła | |||||||
| posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
| poniedziałek, 3 listopada 2025 | |||||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | barszcz biały z rtżem | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | łazanki z kapustą i boczkiem wędzonym | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
| wtorek, 4 listopada 2025 | |||||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | kotlet drobiowy panierowany w bułce tartej | 0,8 x 250g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
| ● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ● | surówka z sałaty lodowej z kukurydzą ,ogórkiem ,koperkiem i oliwą z oliwek | 1 x 100g | |||||
| ● | kompot wieloowocowy | 1 x 200g | |||||
| środa, 5 listopada 2025 | |||||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z makaronem | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | kluski na parze z musem truskawkowym ,masłem i cukrem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
| ● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
| czwartek, 6 listopada 2025 | |||||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | zupa ziemniaczana na wędzonce | 1 x 200g | Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | ogórek kiszony | 1 x 100g | |||||
| ● | kompot wieloowocowy | 1 x 200g | |||||
| piątek, 7 listopada 2025 | |||||||
| ► | obiad / I danie | ||||||
| ● | zupa koperkowa z makaronem na wywarze drobiowym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ► | obiad / II danie | ||||||
| ● | filet rybny "miruna" panierowana w bułce tartej | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Ryby | ||||
| ● | ziemniaki purre | 1 x 300g | Mleko | ||||
| ● | marchewka duszona na masełku | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
| ● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

