Jadłospis
03.09.2025 14:13 | |||||||
JADŁOSPIS | |||||||
dzieci przedszkole | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 1 września 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym,masłem | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | ogórek kiszony | 1 x 100g | |||||
● | herbata owocowa-malina z żurawiną | 1 x 100g | |||||
● | kawa zbożowa" anatol' na mleku | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa koperkowa z makaronem na wywarze drobiowym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | nalesniki z dżemem truskawkowym | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | soczek wieloowocowy | 1 x 200g | |||||
● | rurki kukurydziane nadziewane kremem | 1 x 1szt. | |||||
wtorek, 2 września 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | płatki kukurydziane z mlekiem | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | serek śmietankowy | 1 szt. | |||||
● | herbata owocowa- malina z lipą | 1 x 100g | |||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa ziemniaczana na wędzonce | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | ogórek kiszony | 1 x 100g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | banany | 1 x 200g | |||||
środa, 3 września 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | grzane kiełbaski frankfruterki z drobiem | 1 x 100g | Gorczyca | ||||
● | ketchup łagodny | 5 g | |||||
● | herbata z cytryną | 1 x 200g | |||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | jajko w sosie szczypiorkowym z ziemniakami | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | surówka z marchewki z jabłkiem | 1 x 150g | Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | trójkącik arbuza | 1 x 100g | |||||
czwartek, 4 września 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, szynką z indyka, pomidorem, ogórkiem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | herbata owocowa-malina z żurawiną | 1 x 100g | |||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | rosół drobiowo-wołowy z makaronem | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet drobiowy panierowany w bułce tartej | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | mizeria z jogurtem naturalnym i zielonym koperkiem | 1 x 150g | Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | jogurt brzoskwiniowy | 1 x 150g | Mleko | ||||
piątek, 5 września 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | bułka grahamka i kajzerka z masłem, serem żółtym | 1 x 120g | |||||
● | pomidory | 50 g | |||||
● | herbata truskawkowa | 1 x 100g | |||||
● | kakao na mleku | 1 x 150g | Mleko | ||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa ogórkowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | filet rybny -paluszki z mintaja panierowane | 1 x 100g | Ryby | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | buraczki czerwone | 1 x 100g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | ciastko zbożowe z żurawiną | 1 x 50g | |||||
dzieci szkoła | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
wtorek, 2 września 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa ziemniaczana na wędzonce | 1 x 250g | Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | ogórek kiszony | 1 x 100g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
środa, 3 września 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | jajko w sosie szczypiorkowym z ziemniakami | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | surówka z marchewki z jabłkiem | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
czwartek, 4 września 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | rosół drobiowo-wołowy z makaronem | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet drobiowy panierowany w bułce tartej | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | mizeria z jogurtem naturalnym i zielonym koperkiem | 1 x 150g | Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
piątek, 5 września 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa ogórkowa z ryżem | 1 x 250g | Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | filet rybny -paluszki z mintaja panierowane | 1 x 150g | Ryby | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 300g | Mleko | ||||
● | buraczki czerwone | 1 x 150g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.