Jadłospis
23.06.2025 10:16 | |||||||
JADŁOSPIS | |||||||
dzieci przedszkole | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 23 czerwca 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | grzane kiełbaski frankfruterki z drobiem | 1 x 100g | Gorczyca | ||||
● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | jajko w sosie szczypiorkowym z ziemniakami | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | fasolka szparagowa z wody | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | mus owocowy | 120 g | |||||
wtorek, 24 czerwca 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | budyń na mleku z sokiem malinowym | 1 x 150g | Mleko | ||||
● | rogal z masłem i dżemem | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | herbata owocowa-malina z żurawiną | 1 x 100g | |||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa grysikowa | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet mielony z ziemniakami | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | sałata zielona | 5 szt. | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | galaretka owocowa | 1 x 100g | |||||
środa, 25 czerwca 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, szynką z indyka, pomidorem, ogórkiem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | herbata z cytryną | 1 x 200g | |||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa jarzynowa z ziemniakami | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | gulasz wp. z kaszą jęczmienną i z sałatką z ogórka | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | soczek pomarańczowy | 1 x 200g | |||||
● | ciastka-biszkopty | 1 szt. | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
czwartek, 26 czerwca 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | kanapki z pieczywa mieszanego z masłem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | pasta z jajek ze szczypiorkiem, pomidor ,ogórek | 1 x 100g | Jaja | ||||
● | herbata owocowa- malina z lipą | 1 x 100g | |||||
● | kawa zbożowa" anatol' na mleku | 1 x 200g | Mleko | ||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | krem z dyni na wywarze drobiowym z groszkiem ptysiowym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | podudzie z kurczaka pieczone | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | buraczki czerwone | 1 x 100g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | arbuz | 1 x 100g | |||||
piątek, 27 czerwca 2025 | |||||||
► | śniadanie | ||||||
● | bułka z masłem, serem żółtym, pomidor, sałata zielona | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | herbata truskawkowa | 1 x 100g | |||||
● | kakao na mleku | 1 x 150g | Mleko | ||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa koperkowa z makaronem -lane ciasto | 0,3 x 500g | |||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | filet rybny -paluszki z mintaja panierowane | 1 x 100g | Ryby | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem,koperkiem zielonym, jogurtem naturalnym | 1 x 150g | Mleko, Jaja | ||||
● | kompot wieloowocowy | 1 x 200g | |||||
► | podwieczorek | ||||||
● | wafle-kakaowe | 1 szt. | |||||
dzieci szkoła | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 23 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | jajko w sosie szczypiorkowym z ziemniakami | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | fasolka szparagowa z wody | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
wtorek, 24 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa grysikowa | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | bułka hamburger z mięsem mielonym, ketchupem i z warzywami | 2 x 100g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
środa, 25 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa jarzynowa z ziemniakami | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | gulasz wp. z kaszą jęczmienną i z sałatką z ogórka | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
czwartek, 26 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | krem z dyni na wywarze drobiowym z groszkiem ptysiowym | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | podudzie z kurczaka pieczone | 1,5 x 200g | Mleko | ||||
● | ziemniaki purre | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | buraczki czerwone | 1 x 100g | |||||
● | kompot owocowy | 1 x 150g | |||||
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.